Event

LST ÖREBRO: STUDIERESA TILL BORGEBY FÄLTDAGAR

25 juni, 2024

Bussresa till Borgeby fältdagar

Den 25–26 juni arrangerar vi en bussresa till lantbruksmässan Borgeby fältdagar.

Program

Vi åker från Örebro tisdag 25 juni och gör två studiebesök på vägen ner till Skåne. Sedan övernattar vi i Malmö. Onsdag 26 juni besöker vi Borgeby fältdagar på första dagen som mässan är öppen och sedan åker vi hem till Örebro. Vi kommer hem sent på kvällen onsdag 26 juni.

Studiebesök

Under resan ner till Skåne kommer vi att göra två studiebesök.

  • Vi besöker först Månsagården utanför Mariestad. Där bedriver Bengt och Ing-Mari Engdahl ekologisk mjölkproduktion. Växtodlingen drivs i ett separat bolag och i växtföljden ingår bland annat åkerböna som rostas på gården. Betet till korna bevattnas och man separerar gödseln för att få fram fiberströ till korna. Gården tilldelades HK Scans Miljöpris 2021.
  • Det andra studiebesöket blir hos Lars Paulson, Kvarngården, Långås. På Kvarngården producerar man mjölk och har cirka 500 mjölkkor och även ungdjursuppfödning. Lars byggde sin första biogasanläggning 2012 och har sedan dess fortsatt sin satsning på biogas. Tillsammans med andra lantbrukare har han bildat föreningen Vessige Biogas och de har byggt en anläggning för att uppgradera gasen till fordonsbränsle. Lars har sedan några år traktorer som drivs av biogas på gården.

Kostnad

Resan kostar 2100 kronor plus moms. I det ingår resa, mat, inträde på mässan, studiebesök och del i dubbelrum på hotell i Malmö. Enkelrum kostar 400 kronor extra och beställs i samband med att du anmäler dig till resan.

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 14 dagar innan avresa får du betala för eventuella omkostnader om ingen ersättare hittas till din plats.

Boende

Vi kommer att övernatta på hotell Scandic Malmö City.

Information

Har du frågor kontakta Therese Erneskog, [email protected], 010-224 84 22 eller Ann-Sofie Hedberg, [email protected], 010-224 84 26.

Målgrupp

Lantbruksföretagare och deras familjemedlemmar samt anställda vid lantbruksföretag.

Var:

Bussresa till Borgeby fältdagar med studiebesök på vägen ner till Skåne.

Kostnad:

Resan kostar 2100 kronor plus moms för att täcka boende, mat och inträde.

Sista anmälningsdag:

11 jun 2024

 

BÖRJAR:
 kl. SLUTAR:
kl. 22:00

PLATS:
Borgeby Kyrkväg 8, 237 91 Bjärred

KONTAKTA:
Therese Erneskog
[email protected]
010-224 84 22

Ann-Sofie Hedberg 
[email protected]
010-224 84 26

Kommande event

Rulla till toppen