Nyhet

Gå digitala kurser via Arena Skog

31 maj, 2024

 

Storsatsning på skog i Västra Götaland

Arena Skog är ett samverkansprojekt som skapar en neutral plattform för skogliga ämnen i Västra Götaland. Ledningen sköts av Gröna Klustret Nuntorp tillsammans med SLU, Hushållningssällskapet Västra och Hushållningssällskapet Sjuhärad, med finansiering från EU, Fyrbodal och Västra Götalandsregionen.

Bakgrund

Västra Götaland, ett av Sveriges skogrikaste län, har flest sysselsatta inom skogsnäringen och branschen omsätter över 35 miljarder kronor per år. Unikt är att över 80 % av skogsägarna är enskilda med små arealer, vilket medför särskilda utmaningar och möjligheter för hållbart skogsbruk.

Stödja kunskapsöverföring och forskning

Projektet stödjer kunskapsöverföring mellan forskning, skogsägare och företag, och etablerar forskning för länets specifika utmaningar. Ett årligt skogsevent i Västra Götaland är en del av satsningen.

Neutral arena för samverkan

Runt skogen finns olika intressen och utvecklingsprocesser, inklusive den gröna omställningen för att ersätta fossila råvaror. Arena Skog fokuserar på skogsägare och små företag, och agerar som en neutral part utan egna affärsintressen.

Kurser, utbildningar och workshops

Arena Skog erbjuder ett brett utbud av kurser, utbildningar och workshops både fysiskt och digitalt. På vår webbplats kan du hitta information om aktuella och kommande tillfällen, anpassade för att möta behoven hos skogsägare och företag inom skogsbranschen.

 

Rulla till toppen