Event

Virkesringen

17 september, 2024

Upptäck Virkesringen – Möjligheter för Samverkan och Nya Affärer inom Hyggesfritt Skogsbruk

Den 17 september, mellan kl. 15-18, hålls ett spännande event på Bäckaskogs gård i Valdemarsvik. Träffen är en unik möjlighet för skogsägare och virkesköpare att utforska vad initiativet Virkesringen.se kan erbjuda. Initiativet startades av Magnus, som driver Bäckaskogs gård, med syftet att underlätta handel med virke från hyggesfritt skogsbruk.

Eventet är särskilt intressant för dig som äger skog och vill sälja eller köpa virke från hyggesfritt brukande. Om du driver ett sågverk eller annan förädling kan det här vara ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och utvecklas tillsammans med andra aktörer inom området.

Under träffen får deltagarna även en inblick i arbetet på Bäckaskogs gård och möjlighet att lära av varandra. Fokus ligger på att tillsammans skapa ett starkt alternativ för virkesköpare, inklusive byggvaruhandel, hantverkare och slutkonsumenter.

Markus Steen från Plockhugget, som också stöttar initiativet, kommer att delta och dela med sig av sina erfarenheter. Diskussioner kommer att handla om utmaningar och möjligheter, lönsamhet och de mervärden som hyggesfritt skogsbruk kan ge, såsom stärkt biologisk mångfald, bevarad skönhet och ökad kolinlagring.

Tid och plats:

17 september kl. 15-18 på Bäckaskogs gård, Valdemarsvik. Det bjuds på en matig eftermiddagsfika.

Sista anmälan:

12 september. Observera att antalet platser är begränsat till 15 deltagare.

För dig som är intresserad är det möjligt att anmäla sig via denna LÄNK. 

Eventet arrangeras i samarbete med Plockhugget och stöds av Skogsportalen. Detta är den första av tre fristående träffar med temat ”Självverksamma skogsbrukare intresserade av lönsamhet och bevarande av skogens många värden”.

Virkesringen är ett initiativ som Magnus på Bäckaskogs gård tagit, i syfte att stärka nätverk och öka kunskapen kring mervärden inom hyggesfritt skogsbruk. Han ser en stor potential i att både producenter och köpare kan dra nytta av starka nätverk och ökad kompetens, särskilt kring virkesråvaror med spårbarhet och hög kvalitet.

Välkommen till en inspirerande eftermiddag på Bäckaskogs gård!

Aktiviteten är en del av projektet “Mångbrukets Mångfald”, som finansieras av Svenska postkodlotteriets stiftelse. Syftet med projektet är att stärka skogliga mångbruksföretagares kompetens inom biologisk mångfald och hur det kan integreras i ett hållbart landsbygdsföretagande.

Om du har frĂĄgor eller vill veta mer, kontakta projektledarna: Johan.Litsmark(at)skogensmangbruk.se eller [email protected].

@plockhugget
@skogsportalen

BĂ–RJAR:
 kl. 15SLUTAR:
kl. 18:00

PLATS:
Östergötland. Bäckaskogs Gård 1615 92, Valdemarsvik 

KONTAKT:
Ellen, Skogens MĂĄngbruk

070-696 00 58 [email protected] 

Kommande event

Rulla till toppen