Bonden och jag
Posted By : April 20, 2020

LRF Örebro tar nya grepp för att lyfta livsmedelsproduktionen och komma ut till allmänhet, konsumenter och beslutsfattare. Podcasten ”Bonden & jag” öppnar upp för samtal om svenska lantbruket.

Podcasten ”Bonden & jag” finns på Spotify, iTunes och andra platser där poddar finns. ”Bonden & jag” har fått en flygande start med närmare 1 500 lyssningar på bara några veckor. Producenten Mathias Lindholm är glatt överraskad men inte förvånad.

– För att vara en nystartad kanal har ”Bonden & jag” snabbt fått en stor lyssnarskara. Men frågor om mat, lantbruk och hållbarhet är väldigt aktuellt. Nu har folk också tid för lyssning. De kan ha med sig programmen överallt, under promenaden eller när man jobbar i lantbruket, kommenterar Mathias.

Tolv avsnitt med vardera på 30 minuter är redan publicerade. Varje vecka lyfts ett program fram på LRFshemsida, via Facebook och i pressmeddelanden.  Hittills har lyssnarna kunnat höra om hållbarhet och odling i balans, den bortskämde konsumenten och jobbet Bonde som inrymmer mångsysslaren med 100 yrken.

– Vi bjuder på ett program med utmaningar och möjligheter som dagens bönder möter. Detta är en podcast för hela Sverige. Alla är välkomna in. Det som lantbrukare möter här är ganska likt det andra bönder möter. Vi hoppas också att få reaktioner från våra lyssnare, säger projektledare Carl Selling.

Bildtext: Håkan Walhstedt, på Hidinge gård i Fjugesta väster om Örebro berättar Odling i balans. Foto: Mathias Lindholm

<-- 4539333 -->
Translate »